IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
IMA Programma Introductie IMA Sensorisch Programma IMA Basisprogramma IMA Creatief Denken Program IMA Onderwijs Doelen IMA Beoordelingsexamen IMA Programmavaardigheden
Dichtbij  X

IMA Onderwijs Doelen

 

 

 • Zorg voor versnelde en verrijkte trainingsprogramma's 
 • Geef kinderen en train ze om hun verbeeldingskracht toe te passen
 • Verbeter hun "Image in Brain" 
 • Het ontwikkelen van hun rechter hersenhelft 
 • Onderzoek naar hun intelligentie in het vroege stadium 
 • Train om concentratie van geest te bereiken
 • Verbeter hun geheugenvermogen 
 • Verbeter het redeneervermogen, het beoordelingsvermogen en de toepassingskracht 
 • Verbeter het rekenvermogen 
 • Verbeter snelle en nauwkeurige leefgewoonten 
 • Moedig hun creativiteit aan 

 

Het INTELLIGENT mentaal-rekenkundig onderwijsprogramma bouwt het vermogen op om snel en nauwkeurig te rekenen. Leerders worden begeleid om zijn mentale vermogens volledig te gebruiken. Dit programma stimuleert beide delen van de hersenen, waardoor de ontwikkeling van de rechter hersenhelft zelf flexibel kan zijn en nog effectiever kan denken.

Aangezien het bewustzijn van getallen zich geleidelijk ontwikkelt bij kinderen van anderhalf tot twee jaar oud, moeten concrete items het verder versterken, zodat ze hun associatie kennen. In dit stadium werken concrete items als "leermiddelen". Door constant te onderzoeken, te oefenen en te proberen, krijgen kinderen het concept van getallen. Het proces gaat van concreet, halfbeton tot totaal abstract. Het leren van telraam helpt bij het begrijpen van de natuurwetenschappen omdat het een betonnen reeks ballen heeft om te helpen denken. "De hoogte van telraam" betekent het vermogen om met betonnen ballen te rekenen tot het onzichtbare, beeldspraak of formele berekening, die dan het niveau van hoofdrekenen bereikt. Het leren van telraam verloopt via hetzelfde proces als de cognitieve theorie van Piaget en Burner, die de nadruk legt op de mentale ontwikkeling van concreet naar conceptueel, formeel en symbolisch.

Het is duidelijk dat de theorie van Burner, die ook de geleidelijke ontwikkeling van het intellect benadrukt, sterk wordt beïnvloed door de toneeltheorie van Piaget. Dat wil zeggen dat begrip en assimilatie van kennis het belangrijkst zijn in elke leerfase. Menselijke wijsheid en potentie kunnen blijven groeien zonder de leeftijdsgrens. Met andere woorden, het is de omgeving die de ontwikkeling van intellect zal vertragen of versnellen.

De zogenaamde 'bereidheid' om te leren is niet volledig afhankelijk van fysieke volwassenheid. Daarom moeten leraren geen tijd verspillen met wachten op de biologische volwassenheid. Als kinderen met bepaalde kennis zijn uitgerust, is dit een geweldige kans om ze naar een ander leerstadium te leiden. Bruner pleit daarom voor de vroege inspiratie van wijsheid en leren, waardoor talent wordt blootgelegd, de onnodige leertijd wordt verkort en het leerdoel wordt bereikt. Het is inderdaad opwindend voor de opvoeders om de brede steun te zien van Abacus en hoofdrekenen, die veel bijdragen aan de ontwikkeling van intellect.