IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
IMA Programma Introductie IMA Sensorisch Programma IMA Basisprogramma IMA Creatief Denken Program IMA Onderwijs Doelen IMA Beoordelingsexamen IMA Programmavaardigheden
Dichtbij  X

IMA Basisprogramma

 

Multisensorische Training

 

Om de interactie en communicatie tussen de linker–en rechterhelften van de hersenen te bevorderen, past Intelligent Foundation Course de coördinatie van het gezichtsvermogen en het gehoor toe met de deelname van echoïsch geheugen en de ruimtelijke aanraking met de handen om de interactie en communicatie tussen de linker–en rechterhersenhelft van de hersenen. Het brengt de hele hersenen in een stabiele toestand en verbetert de richting en duur van het denkproces. Zo worden de vaardigheden op het gebied van analyse, oordeel, redeneren en observeren vergroot.

 

Visuele Perceptie

Visueel–ruimtelijke vaardigheden kunnen onderverdeeld in twee hoofdzaken: visuele waarneming en visueel–motorische integratie. Visuele waarneming is het vermogen om te begrijpen wat er wordt gezien. Het stelt ons in staat dingen te vinden, verschillen tussen items op te merken en dingen te onthouden die we hebben gezien.Visueel-motorische integratie is het vermogen om wat je ziet te coördineren met lichaamsbewegingen. Het kopiëren van tekst van het bord of uit een boek is een andere taak die een visueel–motorische integratie vereist, het soort zijn blik van ver naar dichtbij of van het boek naast hem naar het papier voor hem verschuift.

 

Zwakke punten in visueel–ruimtelijke vaardigheden kunnen leiden tot academische problemen op gebieden als lezen, handschrift, spelling en rekenen. Kinderen met visueel–ruimtelijke zwakheden kunnen worstelen met kleuren, puzzels maken, bevestigingsmiddelen manipuleren en schoenen vastbinden. Soms worden ook hun sociale vaardigheden aangetast omdat ze non–verbale communicatiesignalen zoals gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal verkeerd interpreteren.

 

 

 

Oogopsporing En Dyslexie

Visueel volgen wordt gedefinieerd als het efficiënt van links naar rechts bewegen van de ogen of het focussen op een object terwijl het over het gezichtsveld van een persoon beweegt. Deze vaardigheid is belangrijk voor bijna alle dagelijkse activiteiten, inclusief lezen, schrijven, kopiëren, tekenen en spelen. Daarom hebben kinderen met eye-tracking-problemen vaak moeite op school omdat ze altijd hun plaats verliezen, woorden overslaan of transponeren en moeite hebben met begrijpen. Ze kunnen hun ogen niet nauwkeurig over een pagina bewegen en gebruiken meestal hun vingers om woorden bij te houden. Dit kan het lezen ook een ongemakkelijker en vermoeiender proces maken. Er zijn veel meldingen van dyslectische mensen die aan dit probleem leden. Dit kan enkele van de klassieke symptomen van dyslexie verklaren, zoals tekstvervaging, letteromkering en het missen van woorden bij het lezen.

 

 

                      

Hand–Oog Coördinatie

Visuele motorische integratie, gewoonlijk hand-oogcoördinatie genoemd, is het vermogen van het vision-systeem om de informatie die door de ogen wordt ontvangen, te coördineren om de handen te besturen om een taak uit te voeren.Hand–oog coördinatie beïnvloedt ons vermogen om te kleuren, tekeningen te maken, doolhoven op te lossen, met de hand te schrijven, een bal te vangen, een puzzel in elkaar te zetten, de schoenveters te knopen, een overhemd dicht te knopen, met blokken te bouwen, een naald in te rijgen, een schaar te gebruiken en etc.

  • Fijne motoriek – De vaardigheden die nodig zijn om de kleinere spieren van het lichaam te beheersen om te schrijven, een instrument te bespelen, een overhemd dicht te knopen, de veters te strikken en te knutselen. Fijne motoriek wordt ook geassocieerd met lezen en schrijven, dus een kind met een slechte hand-oogcoördinatie kan een slecht handschrift hebben en meer tijd nodig hebben om huiswerk te maken.
  • Grove motoriek – De vaardigheden die nodig zijn om de grote spieren van het lichaam te beheersen voor lopen, rennen, balanceren, rechtop zitten, omrollen, een bal gooien, kruipen en andere activiteiten.

 

 

 

Auditieve Geheugen

Auditief geheugen verwijst naar het vermogen om auditieve informatie op te slaan en op te roepen. Het vermogen om te leren van mondelinge instructies is een fundamentele vaardigheid in ons dagelijks leven. Kinderen met een zwak auditief geheugen kunnen echter moeite hebben om te begrijpen wat woorden betekenen en vertonen zelfs een vertraagd begrip van de taal. Auditieve geheugen is erg belangrijk om te leren. Dit komt omdat leren auditief geheugen vereist voor kinderen om woordgeluiden te onthouden en ze samen te voegen om woorden te vormen. Zoals we weten, is het auditieve systeem cruciaal voor de ontwikkeling van taal. Kinderen met een auditief geheugenstoornis hebben moeite met het interpreteren van de berichten.

 

 

Ruimtelijk Geheugen

Ruimtelijk geheugen verwijst naar het coderen, opslaan en ophalen van informatie over de kenmerken van ruimte in iemands omgeving. Het is een cognitief proces waarmee een persoon verschillende locaties kan onthouden, evenals ruimtelijke relaties tussen objecten. Het vermogen is een cruciale vaardigheid in lezen, rekenen en handschrift. Een kind moet de verschillende symbolen kunnen herkennen, het verschil kunnen zien tussen vergelijkbare vormen en hun richting kunnen waarnemen.

 

 

Visueel Geheugen

Visueel geheugen verwijst naar de herinnering aan visuele informatie. Het is ook een belangrijk onderdeel van perceptuele vaardigheid. Het helpt ons informatie zoals letters, cijfers, woorden en afbeeldingen terug te roepen. Als een kind leert lezen en schrijven, moet het onthouden wat het leest en de woorden herkennen. Als een kind moeite heeft met deze vaardigheid, kan het moeilijk zijn om werk van het bord of een boek over te nemen, omdat ze de woorden of zinnen niet kunnen onthouden. Er zijn twee hoofdtypen geheugen: 1) Kortetermijngeheugen – Bewaart informatie voor een korte periode. 2) Langetermijngeheugen – Slaat een onbepaalde hoeveelheid informatie op.

 

 

Visuele Discriminatie

Visuele discriminatie verwijst naar het vermogen om het ene object van het andere te onderscheiden. Deze vaardigheid speelt een enorme rol bij het leren voor kinderen van alle leeftijden. Het laat ons verschillen zien tussen objecten die op elkaar lijken. Voor de taken van lezen en schrijven moeten kinderen onderscheid maken tussen de verschillende symbolen waaruit onze geschreven taal bestaat. Kinderen met visuele discriminatiestoornissen verwarren vaak letters of cijfers en hebben moeite met het lezen of scannen van afbeeldingen voor informatie. Bovendien zijn er zeer kleine verschillen in veel letters (b, d en p) en cijfers (6 en 9), dus het is belangrijk dat kinderen goed ontwikkelde visuele discriminatievaardigheden hebben om hen in staat te stellen de onderscheidende kenmerken van vormen te onderscheiden, waaronder vorm, oriëntatie, grootte en kleur.