IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
Peta IMA Pejabat Global IMA Borang Pertanyaan IMA Pusat Global IMA
Tutup  X

Cara Mendapat Ke IMA Global Office

 
Melalui Udara – Penerbangan Antarabangsa

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) terletak di daerah Sepang, yang terletak di selatan negeri Selangor Barat Malaysia, kira-kira 50 kilometer (KM) dari ibu kota, Kuala Lumpur. Bas awam ke bandar beroperasi 24 jam di lapangan terbang. Dari KLIA ke negeri Johor Bahru, bas awam atau teksi / teksi disediakan. Menjimatkan masa untuk mengambil penerbangan domestik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail Johor Bahru Senai. Bas awam atau teksi / teksi yang menuju ke Taman Universiti boleh didapati dari lapangan terbang.

Singapore Changi International Airport terletak di Changi, Singapura. Ia berjarak kira-kira 17.2 kilometer (KM) timur laut dari pusat komersial di negara ini. Ia mengambil masa lebih kurang 50KM dari lapangan terbang ke IMA Global Principal Office di Taman Universiti dengan jalan darat.

 

Melalui Udara – Penerbangan Domestik

Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail Johor Bahru Senai terletak di Senai Johor Bahru. Ia melayani kebanyakan penerbangan domestik syarikat penerbangan seperti Malaysia Airlines, Air Asia dan Fireflyz yang terbang ke banyak negeri di Malaysia setiap hari. Bas awam atau teksi / teksi yang menuju ke Taman Universiti boleh didapati dari Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail Johor Bahru Senai.

Melalui Jalan Darat – Memandu Dari Singapura Ke Johor Bahru Taman Universiti

Memandu ke Taman Universiti dari Jalan Skudai dan meneruskan perjalanan ke Lebuhraya Skudai - Pontian. Setelah meneruskan perjalanan ke Lebuhraya Skudai-Pontian, ikuti petunjuk seperti yang tertera di papan tanda Taman Universiti atau Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Pejabat Utama IMA Global terletak di kawasan lot kedai bertentangan dengan pusat membeli-belah jaya jusco. Cari destinasi dengan mengikuti peta di atas. Ia mengambil masa lebih kurang 30 minit dari bandar Johor Bahru ke IMA Global Principal Office.

 

Melalui Jalan – Memandu Dari Kuala Lumpur Ke Taman Universiti Johor Bahru

Ia mengambil masa kira-kira empat jam perjalanan dari Kuala Lumpur ke IMA Global Principal Office melalui Lebuhraya Utara-Selatan (yang bermula dari Bukit Kayu Hitam, Kedah hingga Singapura). Kemudian perjalanan singkat sekitar 20 minit diambil dari Tol Pintu Skudai ke Taman Universiti. Ikuti arahan seperti yang ditunjukkan di papan tanda Taman Universiti atau Universiti Teknologi Malaysia. Pejabat Utama IMA Global terletak di kawasan lot kedai bertentangan dengan pusat membeli-belah Jaya Jusco. Cari destinasi dengan mengikuti peta di atas.

Dengan Bas

Dari bandar-bandar utama di Malaysia seperti Kuala Lumpur dan Pulau Pinang, bas ekspres berhawa dingin disediakan. Dari Stesen Bas Larkin, Johor Bahru, bas awam (seperti Causeway Link / Transit Link) ke Taman Universiti juga disediakan. Masa lebih kurang 40 minit untuk sampai ke Taman Universiti.

Dengan Teksi / Teksi

Teksi atau teksi boleh disambut di seluruh Bandaraya Johor Bahru.

Dengan Kereta Api

Perkhidmatan kereta api disediakan oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Malaysia. Stesen keretapi terletak di Bandaraya Johor Bahru. Bas awam atau teksi / teksi yang menuju ke Taman Universiti boleh didapati dari Stesen Kereta Api Johor Bahru.